Tillbaka till Event

Säkerhetsskola med Atea-Del 1

Atea bjuder in till säkerhetsskola med Atea den 18 september i Sundsvall.

Eventet vänder sig till dig som jobbar inom kommun eller region och är verksamhetsansvarig, IT-ansvarig, informationssäkerhetsansvarig, systemägare, systemförvaltare eller jobbar med digitalisering eller inköp.

Sverige har satt som mål i den nationella digitaliseringsstrategin att bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Detta betyder att informationshantering i allt högre grad sker med hjälp av IT. Ett ökat beroende av IT innebär ökade risker som i sin tur innebär en tydlig ökning av incidenter kopplat till informationssäkerhet. För att vi ska veta vilken nivå av skydd vi behöver och vilka skyddsåtgärder detta innebär behöver vi veta vilken information vi hanterar och vilken klassificering denna information har. Först då kan vi digitalisera en tjänst på ett säkerhet sätt som inte blir onödigt krånglig för användarna. Detta är en förutsättning för att användarna ska ha en vilja och kunskap att använda digitala tjänster och i slutändan våga lita på dem.

Säkerhetsskola med Atea är en serie utbildningar inom informationssäkerhetsområdet som riktar sig till både offentliga och privata aktörer samt våra myndigheter. I höstens omgång har vi valt att vid fyra tillfällen prata om informationsklassificering, säkerhetsåtgärder och kravställning i KLASSA som SKL tagit fram.

Säkerhetsskola - Del 1

Del 1 bjuder på en introduktion till informationssäkerhet, dvs. vad är en informationstillgång och hur skyddar du dess konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet. Vi går igenom verktyget KLASSA och visar hur du skaffar dig tillgång, hur du skapar din organisation, hur du lägger upp arbetet och vilka parter som är lämpliga att utföra arbetet. Du får inblick i vad en säkerhetsnivå är, hur du avgör vilken säkerhetsnivå som är relevant för att visst system, vilka lagrum systemet klarar av att hantera, hur du genomför en självvärdering och hur du slutligen skapar en handlingsplan.

 

Vi bjuder på frukostmacka från 08:00 och seminariet börjar cirka 08:30. Vi har ett begränsat antal platser, så anmäl dig redan idag!

Varmt Välkommen!

Sista anmälningsdag är 11 september, anmälan är bindande men kan överlåtas.

Vid frågor kontakta Mårten Frosth på tel.070-307 21 34 alternativt e-post eller Kristian Lundström på tel.060-14 95 51 aternativt e-post.

Tid för event
18/9 2019, 08:00 - 09:30
Sista anmälningsdag
11/9 2019
Var
Sundsvall
Adress
Atea Sundsvall, Kolvägen 15 Visa på karta
Anmäl dig idag
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer