Årets talare på Strategi säkerhet

Märtha Rehnberg
Techvisionär och rådgivare

Märtha Rehnberg är en efterfrågad internationell föreläsare som lär oss om morgondagens teknik och "Disruptive Innovation". Teknologisk intuition är ett måste för den digitala eran. Digitaliseringen och den nya tekniken med bland annat IoT och AI ger oss helt nya förutsättningar för en ljus framtid och ännu oupptäckta möjligheter.

I digitaliseringens och den nya technologins framfart finns ett säkerhetsgap. Just nu diskuteras det inom EU om hur man ska täppa till säkerhetsgapet. Hur kan vi vara ”complience” och samtidigt få full kraft i kreativitet och innovation i våra organisationer och företag?

Inspireras av Märtha Rehnberg som är utbildad politisk ekonom, expert på 3D-teknik och tech-futurist. Utvald av både Europeiska kommissionen och danska regeringen för att växla upp hållbarhetsarbetet. Dessutom utsedd till "Leader of Tomorrow" tre år i rad.

Rik Ferguson
Vice President Security Research (Engelsktalande)

En av dagens inspirationstalare är Rik Ferguson (Trend Micro), en ledande expert inom informationssäkerhet.  

Han är säkerhetsrådgivare åt Europol EC3 och samverkar inom International Cyber ​​Security Protection Alliance (ICSPA). I april 2011 blev Rik även invald i Infosecurity Hall of Fame. 

Rik är en framstående branschanalytiker och belyser de utmaningar som uppstår genom ny teknik och cyberbrottHan intervjuas ofta av BBC, CNN, CNBC, Channel 4, Sky News och Al-Jazeera English och citeras av nationella tidningar och handelspublikationer över hela världen. 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer