Årets talare på Strategi säkerhet

Märtha Rehnberg

Techvisionär och rådgivare

Märtha Rehnberg är en efterfrågad internationell föreläsare som lär oss om morgondagens teknik och "Disruptive Innovation". Teknologisk intuition är ett måste för den digitala eran. Digitaliseringen och den nya tekniken med bland annat IoT och AI ger oss helt nya förutsättningar för en ljus framtid och ännu oupptäckta möjligheter.

I digitaliseringens och den nya technologins framfart finns ett säkerhetsgap. Just nu diskuteras det inom EU om hur man ska täppa till säkerhetsgapet. Hur kan vi vara ”complience” och samtidigt få full kraft i kreativitet och innovation i våra organisationer och företag?

Inspireras av Märtha Rehnberg som är utbildad politisk ekonom, expert på 3D-teknik och tech-futurist. Utvald av både Europeiska kommissionen och danska regeringen för att växla upp hållbarhetsarbetet. Dessutom utsedd till "Leader of Tomorrow" tre år i rad.

Karl Selin

IT-incidenthanterare / IT-säkehetsspecialist - MSB

Karl har arbetat med IT-säkerhet i drygt 20 år och har varit verksam på flera stora myndigheter. Han har även arbetat som konsult med uppdrag som utbildare, föredragshållare, penetrationstestare m.m. I dag är Karl it-säkerhetsspecialist på funktionen CERT-SE på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Giuseppe Mastromattei

Kriminolog och säkerhetsspecialist

Giuseppe har en lång bakgrund inom säkerhet. Han började 1992, som polis för Arma dei Carabinieri på Sicilien med uppdrag att kartlägga den organiserade brottsligheten inom maffian och därefter chef på avdelningen för polisutredningar i Milano (Engelsktalande).

När han senare startade eget bolag inom säkerhet tog han bland annat uppdrag som säkerhetschef för den italienska offentliga televisionen (RAI). Även Risk Security & Compliance Manager på H&M i Italien och tillika Regional Manager för H&M i västra Europa.

Giuseppe har examen inom kriminologi och är sedan 2006 certifierad Senior Security Manager enligt UNI 10459: 2017-standarden.

Han undervisar på olika Universitet i Italien och har skrivit flera böcker om risk- och säkerhetshantering. Giuseppe är även grundare och ordförande för föreningen "Security Laboratory" som är hans aktuella huvudprojekt för tillfället.

 

Rik Ferguson

Vice President Security Research

En av dagens inspirationstalare är Rik Ferguson (Trend Micro), en ledande expert inom informationssäkerhet (Engelsktalande).

Han är säkerhetsrådgivare åt Europol EC3 och samverkar inom International Cyber ​​Security Protection Alliance (ICSPA). I april 2011 blev Rik även invald i Infosecurity Hall of Fame. 

Rik är en framstående branschanalytiker och belyser de utmaningar som uppstår genom ny teknik och cyberbrottHan intervjuas ofta av BBC, CNN, CNBC, Channel 4, Sky News och Al-Jazeera English och citeras av nationella tidningar och handelspublikationer över hela världen. 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer