Skolbesök

Vi besöker några av de mest innovativa skolorna i London där det digitala är en självklar del av lärandet.

Skolbesök onsdag förmiddag:

Wimbledon High Secondary School

Wimbledon High School är en ”showcase skola” för Microsoft. Skolan är en flickskola i åldern 14-18 år. Skolan arbetar med framtidskompetenser som dagens elever förväntas behöva på arbetsmarknaden. Här värderar man vänskap, glädje och en stark känsla av tillhörighet lika mycket som resultat. På skolan arbetar man med STEAM sviten (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths).

Läs mer om skolan här: www.wimbledonhigh.gdst.net

 

Honywood, Secondary School

Honywood är en Apple Distinguished School och är en kreativ och innovativ skola baserad i Coggeshall Essex. Skolan har varit 1:1 med iPads i flera år. När man använder verktygets potential anser skolan att lärandeprocessen och lärandet förbättras. Eleverna på Honywood trivs i den utmanande miljön och fortsätter att bli framgångsrika mogna vuxna när de slutar sin inlärningsresa. Honywood är en högpresterande och Apple Distinguished School.

Läs mer om skolan här: www.honywoodschool.com

  

Britannia Village School Primary

Britannia Village Primary School är en multikulturell skola men också en referensskola för Google. På Britannia arbetar eleverna i en säker, utmanande och kreativ miljö, där man fokuserar på att eleverna tar ansvar, har respekt och miljömedvetenhet.

Klassrummen är utrustade med interaktiva whiteboards och eleverna i år 2 - 6 arbetar med  Chromebooks.

Läs mer om skolan här:  www.britannia-village.newham.sch.uk

 

Fredagens skolbesök:

Holy Trinity Primary School

Holy Trinity är en Apple Distinguished School där alla elever har iPads men även Mac datorer. På skolan går elever i åldrarna 4- 11 år. Skolan är belägen i Hackney. På Holy Trinity arbetar de med Apple classroom, där delar de dokument/filmer och liknande med eleverna. Skolan har även Apple manager för att hantera sina iPads. Skolans lärmiljöer är anpassad för  elevernas lärande och lärandeprocesser.

Läs mer om skolan här:  www.holytrinity.hackney.sch.uk

 

Flitch Green Primary School

The Flitch Green Academy är en Apple Distinguished School och öppnades 2008 och är en grundskola belägen på landsbygden Essex. På skolan är det viktigt med rätt verktyg för arbetsuppgifterna.  Skolans filosofi är att lärande inte bara handlar om att få kunskap och förståelse - du ska också kunna tillämpa lärandet i verkliga situationer. Flitch Green säkerställer också att eleverna får livskunskap för att förbereda dem fullt ut för deras framtida liv.

Läs mer om skolan här:  www.theflitchgreenacademy.co.uk

 

Bohunt Wockingham Secondary School 

Bohunt Wockingham är en skola för barn i åldern 11-14 år och som öppnade 2016. Skolan är en innovativ skola i moderna, ljusa och kreativa Google klassrum och här finns 1:1 med iPads. Skolan är en del av Bohunt Education Trust (BET) där syftet är ett dynamiskt lärande med värderingar som ha kul, respektera och nå dina mål.

Läs mer om skolan här: www.bohuntwokingham.com

 

Richard Challoner Secondary School

Richard Challoner öppnades 1959 och är en mycket framgångsrik katolsk skola i Surrey för elever i åldern 11-18 år. En gemensam vision för skolan som stöds av både personal, studenter, föräldrar och guvernörer baseras på kristna värden om kärlek, respekt och medkänsla till andra människor. Skolans arbetar målmedvetet med att förbereda sina elever för framtidens kompetenser. Alla elever är utrustade med iPads och de arbetar för att använda verktygets potential anser skolan i syfte att förbättra lärandet och  lärandeprocessen. Richard Challoner School har även en egen Genius Bar (en teknisk supportstation) som drivs av studenter, för studenter.

Läs mer om skolan här: www.richardchalloner.com

 

 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer