Laddar meny

Skolbesök

Vi besöker några av de mest innovativa skolorna i London där det digitala är en självklar del av lärandet.

Anson Primary School (Primary school)

Anson Primary School är en prisbelönt skola som ligger i Cricklewood i nordvästra London. Här har man omfamnat multimedia som en självklar del av verksamheten och har till och med en egen radiostation.
Under ett besök på Anson får du se hur eleverna använder teknik i alla ämnen. Du hälsas välkommen med en introduktion av verksamheten som därefter följs av en rundtur med lektionsbesök och möjlighet att prata med elever och lärare. Besöket avslutas med en frågestund.
www.ansonprimaryschool.com 

Woodberry Down (Primary school)

Woodberry Down ligger i nordöstra London. Lärarna arbetar kollegialt och lektioner där exempelvis green screen och augmented reality används som lärverktyg är en del av vardagen. Lärares innovativa undervisningsidéer och elevernas kreativitet ges utrymme och skapar en lärmiljö som inspirerar. I februari i år besökte Tim Cook, VD för Apple, skolan. Nu är det din tur.
www.woodberrydown.hackney.sch.uk 

Bohunt School (Secondary School)

Bohunt School är en gymnasieskola belägen i Liphook, Hampshire. Som besökare på Bohunt får du uppleva en nytänkande lärmiljö där den fysiska och den digitala miljön utgör en flexibel helhet. Som besökare välkomnas du av en representant från skolledningen och guidas sedan runt i skolan av eleverna där du får ta del av verksamheten. Besöket avslutas med en frågestund.
www.bohunt.hants.sch.uk

Harlow College (College)

Harlow erbjuder sina elever en variationsrik lärmiljö och som besökare blir du mött av en välkomnande och positiv atmosfär. Harlow College är en Apple Distinguished School och har erhållit flera utmärkelser för sitt innovativa arbetssätt. Här arbetar man målmedvetet med förmågor och kompetenser som är viktiga för nutid och framtid och ”digital skills” är en självklar del i det arbetet. Man arbetar också aktivt med ett inkluderande arbetssätt, på Harlow College ska alla få bästa möjliga förutsättningar.
www.harlow-college.ac.uk 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer