Laddar meny

Hur tillämpar vi digitaliseringsstrategin?

Vi välkomnar dig till en eftermiddag som belyser innebörden av nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet och hur den kan tillämpas för pedagogiska mervärden. Vi delar med oss av inspirerande exempel på hur strategin och reviderade läroplanen omsätts i praktik!

Start
21/11 2018, 13:00
Slut
21/11 2018, 16:00
Sista anmälningsdag
14/11 2018
Var
Halmstad
Adress
Atea, Kristinebergsvägen 22, 302 41 Halmstad

I oktober 2017 presenterade regeringen sin strategi för skolans digitalisering. Strategin berör i huvudsak adekvat digital kompetens, likvärdighet och effektivisering. Målsättningen är att vara världsledande i nyttjandet av digitaliseringens möjligheter och strategin förtydligar vad som kommer krävas av svensk förskola och skola de kommande åren. Hur börjar vi?

Pass 1: Nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet
Christer Strand, Atea 

Vad innebär nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet och vilka framgångsfaktorer finns i arbetet att implementera den? Ta del av målsättningen i strategin, hur man kommer igång och hur man kan prioritera för att få struktur i införandet. Vi visar på framgångsfaktorer för digitaliseringsarbetet och vilken effekt dessa kan ge.

Pass 2: Hur utvecklar vi elevers digitala kompetens enligt reviderade läroplanen och digitaliseringsstrategin?
Patrik Glad, verksamhetsutvecklare, Atea

Genom programmering tränas eleverna att förstå den digitala världen, att allt de ser på skärmen skapas av människor. Programmering finns nu i våra reviderade kursplaner och är både viktigt, roligt och lättare än du tror. I den här föreläsningen inspirerar vi runt programmerbara robotar och andra verktyg och metoder för att jobba med elevernas digitala kompetens ur en bredare aspekt.   
 
Vi bjuder på fika under eftermiddagen.

Kontakt
Vid frågor, kontakta Christer Strand på tel. +46 11 19 46 21 alternativt e-post.
 
Anmäl dig senast den 14 november.

Jag vill anmäla mig
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer