Laddar meny

Agenda

Hela världen tittar på Sverige och Nordens arbete med hållbarhetsfrågor inom it. Ingen annanstans ställer konsumenter och inköpsorganisationer lika höga krav när det gäller miljömässig och social hållbarhet kopplad till it.

Torsdag 5 juli

13.30-14.30  

Konfliktmineraler i Kongo - Hur kan transparens fungera som en drivkraft för hållbar utveckling? 

I januari 2018 pekade några av Nordens största kunder ut transparens som det viktigaste fokusområdet och en förutsättning för en hållbar utveckling inom it-branschen. Transparens är en särskilt viktig förutsättning för att adressera problematiken av konfliktmineraler som används i it-utrustning.  

Den flerfaldigt prisade kirurgen Dr Denis Mukwege ser dagligen bevis för de negativa effekterna av handeln med konfliktmineraler. Nu utmanar han branschen kring de insatser som krävs för att stoppa brotten mot mänskliga rättigheter kopplade till konfliktmineralshandeln. 

Dr Mukwege följs av en panel av experter som diskuterar kring vilka effekter branschens fokus på transparens har haft under de senaste 10 åren och hur transparens kommer att fortsätta utvecklas enligt rekommendationerna i ASF rapporten. 

14.30-16.30

Hållbara leverantörskedjor - Hur driver olika aktörer i branschen transparens inom leverantörskedjorna?

Vilken roll spelar och kan transparens spela? Atea berättar om Atea Sustainabilty Focus Report och diskuterar med Responsible Business Alliance kring ambitionen för transparens. Du får ta del av branschens reaktion på rapporten och planen för att ta vidare Advisory boards rekommendationer till hela leverantörskedjan.

En underleverantör till de största tillverkare inom it-branschen berättar om sitt arbete med att efterleva kundernas uppförandekod i sin tillverkning i Asien och de konkreta effekterna på affären, medarbetarna, miljön och samhället. 

Dell EMC berättar hur de driver transparens i hela livscykel.

16.30-17.30

Paneldebatt - Transparens som en förutsättning för hållbar utveckling

En mixad panel som representerar branschen, kunder och samhällsaktörer diskuterar hur branschen bör mäta, följa upp och kommunicera effekterna till marknaden samt vilka insikter inköpare kan nyttja som kravställande verktyg.

19.30-22.00

Middagsmingel på Kallis med Mattias Goldmann som talare

Fredag 6 juli

08.30-12.00 Parallella workshops

Globala målen - hur skapar vi it-branschens bidrag?

Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål till år 2030. Vad innebär detta för it-branschen och hur kan företagen jobba systematiskt och integrerat med risker och möjligheter? En workshop där den globala it-industrin vill ha ditt engagemang och erfarenheter.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer