Välkommen att inspireras med Atea och Google

Vad kan Google bidraga med i skolan? Till elverna, och till er organisation. Under detta pass kommer fokus vara på utbildningssektorn, hur vi ser på den idag och vad vi tror vi kan tillföra framåt.

Start
4/12 2018, 13:00
Slut
4/12 2018, 16:30
Sista anmälningsdag
29/11 2018
Var
Stockholm
Adress
Google Sverige, Kungsbron 2, 111 22 Stockholm

Hur utvecklar vi elevers digitala kompetens enligt reviderade läroplanen och digitaliseringsstrategin? Genom programmering tränas eleverna att förstå den digitala världen, att allt de ser på skärmen skapas av människor. Programmering finns nu i våra reviderade kursplaner och är både viktigt, roligt och lättare än du tror. I den här föreläsningen inspirerar vi på Atea runt programmerbara robotar och andra verktyg och metoder för att jobba med elevernas digitala kompetens ur en bredare aspekt.   

Vi avslutar dagen med ett breakout session där vi möts i ett virtuellt escape room. För att påvisa de många sätt som man kan använda sig av digitala verktyg i en lärandesituation så kommer workshopen att vara ett virtuellt escape room, och vad vi på Google for Education kallar för en Breakout session. Lös ledtrådarna ni får, för att hitta koden ni behöver för att rymma. Allt med bara din Chromebook, digitala webbaserade verktyg och dina trogna kumpaner (ditt team)!

Välkomna önskar Atea & Google!

Sista anmälningsdag: 29 november

OBS! Ankomstregistering sker från 12:30 i entrén.

Kontakt: Vid frågor, kontakta Mattias Mattsson på tel +46 72 513 17 62 alternativt e-post

 

Agenda:

13.00-13.10: Välkomna

13.10-13.40: Google for Education med Joakim Abrahamsson, Google
Under detta pass så kommer fokuset att vara på utbildningssektorn som helhet, och varför Google har valt att satsa på just skola. Var är vi nu och vad ser vi framåt?

13:40 - 14:30: Hur utvecklar vi elevers digitala kompetens enligt reviderade läroplanen och digitaliseringsstrategin? - Patrik Glad, verksamhetsutvecklare, Atea
Genom programmering tränas eleverna att förstå den digitala världen, att allt de ser på skärmen skapas av människor. Programmering finns nu i våra reviderade kursplaner och är både viktigt, roligt och lättare än du tror. I den här föreläsningen inspirerar vi runt programmerbara robotar och andra verktyg och metoder för att jobba med elevernas digitala kompetens ur en bredare aspekt.  

14:30 - 15:00: Fika 

15:00 - 16:30: Workshop, Breakout session med Joakim Abrahamsson, Google
För att påvisa de många sätt som man kan använda sig av digitala verktyg i en lärandesituation så kommer workshopen att vara ett virtuellt escape room, och vad vi på Google for Education kallar för en Breakout session.
Lös ledtrådarna ni får, för att hitta koden ni behöver för att rymma. Allt med bara din Chromebook, digitala webbaserade verktyg och dina trogna kumpaner (ditt team)!

16.30: Avslutning

Jag vill anmäla mig
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer