Laddar meny

Möt framtidens skola med Atea

Atea bjuder in till ett eftermiddagsseminarium den 27 april i Linköping

27 apr
Linköping
Konsert och Kongress, Konsistoriegatan 7 i Linköping
Visa på karta
  • Vad innebär digitaliseringen av skolan? Vad sker i framtiden?
  • Vilka hjälpmedel finns för att underlätta undervisningen, hanteringen av klasser och samarbetet mellan elever och pedagoger?
  • Hur kan vi upptäcka dyslexi på ett tidigt stadium?
  • Hur tar vi reda på vårt nuläge och stakar ut vägen framåt på vår digitaliseringsresa?
  • Hur driver man ett förändringsprojekt?
  • Hur kommer man igång med Apple Classroom manager och klassrumsappen?

Atea Skola Google for Education
Tina Tegnér, verksamhetsutvecklare på Atea berättar om vad och hur vi på Atea Skola arbetar med skolutveckling i svensk skola. Tina berättar även om hur vi ser på skolverkets it-strategi samt vilka kopplingar vi på Atea gör i våra utbildningar kring denna. Vi visar på ett inspirerande sätt hur man kan jobba med både bastjänster och tilläggsappar. Vi delar även med oss av tips och tricks på bra appar.

Apple
Ateas systemkonsult Mikael Svensson visar hur man kommer igång med Apple School Manager och hur ni kan använda alla bra funktioner som till exempel dela iPad, VPP, hanterade Apple-IDn och så klart även appen Klassrum.

Optolexia
Fredrik Sandberg från Optolexia visar hur vi kan upptäcka dyslexi tidigare. Med hjälp av ögonscanning blir det möjligt att tidigt hitta elever med läs- och skrivsvårigheter. Bakom produkten står forskare från Karolinska institutet. Det kommer finnas möjlighet att testa denna utrustning på plats.

Sista anmälningsdag är den 24 april. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta Peter Allequist, tel 011-19 46 21 alt. e-post eller Christian Karlsson, tel 0470-70 26 74 alt. e-post

Anmälan
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer