Laddar meny

Omedelbar applikationsåtkomst oavsett enhet

Har du medarbetare som förflyttar sig mellan olika rum/avdelningar, som vill kunna byta enhet utan att vare sig logga in eller tumma på säkerheten, och direkt kunna fortsätta i sina applikationer precis där de slutade?

Detta exempel bygger på en klientlösning ursprungligen framtagen för sjukvården, vilken med fördel kan tillämpas i alla företag, organisationer oavsett bransch som är i behov av att till medarbetare, kunder eller konsumenter tillhandahålla applikationer på ett snabbt, effektivt och säkert sätt till alla typer av enheter.

Det här är ett exempel på en it-lösning för de personer som frekvent rör sig mellan olika fysiska platser och som snabbt, enkelt och säkert behöver komma åt applikationer oavsett vilken enhet de använder.

Individen ska kunna gå från en enhet till en annan, slippa logga ut och in varje gång de byter enhet, och få direkt tillgång till applikationer med känslig data eller information utan att tumma på säkerheten. Genom att dra sitt användarkort i aktuell enhet kan individen snabbt och säkert identifiera sig, nå sina applikationer och direkt arbeta vidare därifrån de senast avslutade.

Omedelbar applikationsåtkomst oavsett enhet

Fördelar

 • Optimerad lösning
  Lösningen är optimerad för att leverera applikationer till användarens klient på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt. All kommunikation mellan applikation och databaser sker nu i datacentret, och det är enbart skärmbilder som via optimerade protokoll skickas från datacentret till klienten.
 • Lägre kostnader
  De löpande kostnaderna minskar framförallt genom lägre underhållskostnader för applikationer/klienter med hjälp av tunna klienter, sänkta supportkostnader och i och med att kraven på kommunikationen mellan klienter och datacenter minskat.
 • Ökad effektivitet och tillgänglighet
  Eftersom all kommunikation mellan applikation och databaser sker i datacentret optimeras applikationens prestanda. Användare får också snabbare tillgång till applikationer och kan direkt fortsätta arbeta där de slutade senast, oavsett vilken klient de använder. Lösningen minska beroendet till den fysiska klienten då alla kan arbeta från vilken enhet som helst och allt lastbalanseras i datacentret, vilket ökar tillgängligheten och ger en betydligt bättre användarupplevelse.
 • Hög säkerhet
  Användarna måste identifiera sig med ett personligt kort för att få tillgång till sina applikationer. Eftersom all data och trafik mellan applikation och databas sker inom datacentret kan man styra så inte känslig data hamna i fel händer, via en klient eller ett usb-minne
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer