Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Datadriven

Datadrivna beslut med Business Intelligence

Låt Business Intelligence (BI) bli motorn som möjliggör fler bra, datadrivna beslut ute i verksamheten.
Tre personer diskuterar framför en dator

Nyttja kraften i din verksamhets data

Fatta bättre beslut baserat på den data som beskriver historik, nuläge och framtid. Vi stöttar dig på hela BI-resan!

Vi hjälper dig att samla in och strukturera data samt att visualisera den på ett anpassat sätt för den aktuella mottagaren.

Många av de teknologier som är i ropet just nu syftar till att skapa ett större affärsvärde av data; Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) och Machine Learning (ML). Vi samlar dessa teknologier tillsammans med Business Intelligence under begreppet Analytics. BI:s roll är att binda ihop allt, det är nämligen här vi samlar, strukturerar och visualiserar data oavsett vilka datakällorna är.

BI-resan sträcker sig från övergripande Analytics strategi, till behovsdefinition, utveckling och support av kompletta Business Intelligence-lösningar. Vi är med dig på hela resan.

Målgrupp

  • CFO och ekonomichef
  • CIO och it-chef
  • Analytics- eller BI-ägare
  • Verksamhetsledning

Nytta

  • Synliggör hur användningen av data kan stödja verksamhetens beslutskraft.
  • BI-lösning som möjliggör datadrivna beslut.

Innehåll

  • Behovsdefinition; Identifiera, prioritera och dokumentera behov i form av användningsfall och i er data- och visualiseringsbehov. Ett användningsfall fångar och dokumenterar målgrupper och BI-behov i en specifik arbetsuppgift eller process.
  • Datainsamling; Utveckling av säker och strukturerad insamling av kvalitetssäkrad data. Vilken data som krävs är drivet av behovsdefinitionsarbetet.
  • Visualisering; Design och utveckling av visualiseringar (analyser, rapporter, appar) som stödjer de definierade användningsfallen.

För rådgivning kontakta

Johan Ripgården
Johan Ripgården
Concept Manager - Analytics & AI

Johan har dryga 20 års erfarenhet inom analytics och affärssystem men lär sig nya saker varje dag. Det krävs i områden som analytics och AI. Johans styrka ligger i att göra det komplexa lite enklare och att omsätta kundernas utmaningar till strategier för att utvecklas på den datadrivna resan.

Tillbaka till Datadriven