Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Datacenter

Konsulterna som slipper tänka på it

Branschorganisationen Srf konsulterna får hjälp av Atea med allt som rör deras it-miljö. Det gör att de alltid kan vara trygga med att deras datorer och system fungerar som de ska och att de kan koncentrera sig på verksamheten istället för att fundera på tekniken.
Srf konsulterna
Molnserver
Stockholm
Helhetsgrepp om it-miljön.

Srf konsulterna är Sveriges ledande branschorganisation för redovisnings- och lönekonsulter. På deras kontor i Falun och Stockholm arbetar totalt 35 personer med att ge stöd och rådgivning till förbundets medlemmar.

- Vi är inte en stor organisation, men med två kontor och många som reser mycket och arbetar hemifrån så har vi ett stort behov av en fungerande it-miljö. Alla anställda måste kunna komma åt sina system var de än befinner sig, säger Margareta Perlström som är Administrativ Chef på Srf konsulterna.

Eftersom organisationen inte har någon egen it-ansvarig på plats och för att slippa ringa till olika konsulter har de sedan ett par år tillbaka valt att hyra in all it-kompetens från Atea.

- Vi har ju ett stort behov eftersom vi inte har någon egen kompetens. Atea hjälper oss med allt från nätverk, klienter och serverdrift, säger Margareta Perlström.

”Atea föreslår alltid lösningar som passar vår verksamhet och storlek”

— Margareta Perlström
Administrativ chef

Under åren som Srf konsulterna har arbetat med Atea har allt mer av deras it-miljö blivit molnbaserad och Margareta Perlström tycker verkligen att Atea har förstått deras utmaningar.

- Atea föreslår alltid lösningar som passar vår verksamhet och storlek. Dessutom har de konsulter både i Borlänge och Stockholm, vilket underlättar för oss när vi behöver hjälp på plats. Vi kan ringa vår konsult när som helst och fråga om vad som helst. Vi får alltid hjälp nästan omgående, säger hon.

Hon tycker också att det är bra att Atea är så proaktiva och kommer med förslag som kommer verksamheten till godo.

- Det här är saker jag inte själv har tid att fundera så mycket på. För mig är det verkligen en stor hjälp att Atea förstår oss och hur vi kan utveckla vår it-miljö. Det gör att vi kan fokusera vår tid och energi på det vi är bäst på i stället för på it, säger Margareta Perlström.

Vilka framtida behov tror du ni kommer ha?

- Vi kommer att fortsätta övergången till modern teknik med molnbaserade tjänster och ta bort alla fysiska servrar här hos oss. Eventuellt ska vi gå över till arbetsplats som tjänst vilket innebär att alla applikationer trycks ut centralt på varje dator. Det skulle i det långa loppet bli billigare för oss och spara tid för Atea. Sådana lösningar gillar vi, säger Margareta Perlström.

Tillbaka till Datacenter