datacenter nätverk Datacenter och nätverk

Datacenter och nätverk

Med en effektiv och säker it-infrastruktur som hanterar allt från kommunikation, datacenter och molnlösningar säkerställer du att din it fungerar.

Arbetar du inom offentlig sektor?

Som en offentlig institution har du möjlighet att köpa fördelaktigt genom ett antal ramavtal som säkerställer en digital arbetsplats redo för framtiden.

Se aktuella ramavtal

Få en demonstration

Software Defined Network

I samarbete med branschledande VMware och Cisco visar vi vägen mot ett automatiserat datacenter. Genom att använda nätverksvirtualisering är det nu möjligt att effektivisera hela datacenter-miljön och erbjuda verksamheten snabbt de funktioner och tjänster som krävs.

Under demonstrationen fokuserar vi på hur nätverksvirtualisering kommer att förända våra datacenter. Nätverk har byggts på samma sätt de senaste 15 åren men nu har äntligen virtualisering kommit för nätverk. Under demonstrationen visar vi hur du kan designa och drifta ett modernt nätverk på ett nytt sätt. 

Du väljer om vi ska gå igenom Cisco ACI, VMware NSX eller båda koncepten samtidigt. Beräknad tid för genomförande är cirka två timmar för respektive tillverkare eller tre timmar för båda samtidigt.

 • Tid: cirka 2-3 timmar (cirka 2 timmar per tillverkare)
 • Plats: Valfritt Atea kontor eller hos er
 • Målgrupp: Beslutsfattare och du som vill effektivisera ditt nuvarande nätverk
 • Föredragshållare: Atea-specialist
 • Anmälan: Din lokala Atea-representant

Rollbaserad åtkomst

Det finns ny teknik på marknaden för att hantera säkerhetsrisker effektivt och säkert. Infrastrukturen känner av vem och vilken roll användaren har i organisationen och vilken typ av enhet som kopplar upp sig.

Vi visar hur man kan införa en rollbaserad åtkomst på ett dynamiskt och säkert sätt, vilka verktyg som finns tillgängliga och hur de fungerar med en befintlig kommunikationsplattform. Vi demonstrerar också verktygen för att hantera inloggning och tilldelning av rättigheter för alla typer av enheter och användare.

Produkter

 • Cisco Identity Service Engine (ISE)
 • HPE Aruba ClearPass

Tidsåtgång

 • 2-3 timmar

Atea Automation Control

Tjänsten är en nyckelfärdig automation och självbetjäning för din vSphere-miljö med VMware vRealize. Vi genomför installationen i er miljö på 60 dagar från start till mål.

Tjänsten ger dig:

 • En körklar självbetjäningsplattform med automation av datacentret.
 • Ateas och VMwares best practices för privata och hybrida moln genom vRealize Automation.
 • Integration med Atea molnserver VMware.

Vi garanterar upp till 60% snabbare implementation med hjälp av best practices och vår samlade kunskap.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer