Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Cloud

Gå kontroll med Cloud Governance

Är molnresan påbörjad men ni har hamnat i läget ”var tog vägen, vägen”? Om du vill frigöra kraften i molntjänster så måste du kunna kontrollera dom. Låt oss hjälpa dig med bland annat regler, förordningar och avgränsningar, så kommer molnresan bli strukturerad, förutsägbar och säker.

CoudTrack Governance förklarat på 1 minut

Så fungerar CloudTrack Governance

I Atea CloudTrack Governance får du som kund hjälp med en process så ni kan jobba med dessa frågor långsiktigt. Men ni får även valmöjligheten att fokusera på det som är viktigast för er just nu. Då CloudTrack governance innehåller 5 faser och 27 steg så kan den med fördel köras flera gånger med olika inriktning, men ändå i samma process.

Processen bygger på att ta fram regler och förordningar ”Guidlines” som sedan översätts till tekniska åtgärder ”Guardrails”. Det är som en väg där vägmarkeringarna (Guidlines) visar vart du ska och får köra, medan vägräcken (Guardrails) hindrar er att göra stora misstag.

Varför CloudTrack Governance?

Det är vanligt att företag börjar med molntjänster i liten skala t.ex i test eller utveckling. Detta orsakar oftast att de förberedelser som de flesta vet behövs ändå inte görs. Resultatet när miljön växer är dålig kontroll, säkerhet och bristande rutiner. Detta orsaker ofta någon eller flera av följande problem.

  • Kostnaderna stiger kraftigt utan möjlighet till att veta varför?
  • Dyra resurser körs i onödan, utan ansvarig.
  • Felmeddelanden blir otydliga då flera olika tjänster heter ”test”.
  • Servrar och tjänsters nås externt ifrån utan lämpligt skydd.
  • Externa utvecklare har administratörsåtkomst till allt, utan lämpligt skydd.
  • Tjänster blir långsamma på grund av designmissar.
  • Problem upptäcks först när slutanvändare klagar.
  • ngen vet vem som är ansvarig för vad.

Dessa problem förebyggs och åtgärdas med CloudTrack Governance samt så får ni Ateas best practice kring dessa och många flera ämnen.

Utforska närliggande erbjudanden

1 / 2
Tillbaka till Cloud
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer