2017-10-19

Tiden går så extremt snabbt - i huvudet på en trainee

Jag heter Caroline Kejbert och är en av Ateas nya traineer. Jag har fått den stora äran att inleda våra månatliga blogginlägg här på It-specialisten, så jag tänkte ta tillfället i akt och berätta om min tid såhär långt på världens bästa arbetsplats.

Nu har jag varit här i nästan tre månader – tiden går så extremt snabbt! För mig är det ett gott tecken, ett tecken på att man har roligt och trivs på jobbet.

Jag har känt mig som en del av Atea sedan första dagen, och vilken första dag sen! Min första arbetsdag var det så kallade Landslagslägret. Detta är Ateas årliga Kick-off där alla medarbetare från hela Sverige samlas på Bosön och peppar upp för det kommande året, och avslutar kvällen med årets fest. Det var en fantastisk dag och kväll och något jag aldrig tidigare upplevt. Framförallt fick det mig att inse att Atea verkligen lever efter sina värderingar och inte minst värderingen ”Vi sätter laget före jaget”.

Ett år som trainee på Atea

Under mitt trainee-år kommer jag att rotera på fyra olika så kallade ”moduler”, och spendera tio veckor på vardera. Under min första och nuvarande modul arbetar jag inom Ateas WIG-arbete som står för ”Widely Important Goal”. Detta är ett arbete som Atea driver tillsammans med sina kunder för att nå det gemensamma målet: vi ska förtjäna våra kunders förtroende genom att skapa Sveriges bästa kundupplevelse. Detta är ett gediget arbete där alla måste samarbeta för att nå målet, interna insatser inom respektive team har formulerats och följs upp varje vecka. 

Som en del av WIG-arbetet genomförs även så kallade kundattitydmätningar två gånger per år, och det är en mätning som visar kundens syn på Atea som leverantör. Under min tid inom WIG-modulen har jag arbetat med ett projekt som syftar till att komplettera dessa kundattitydmätningar. Det har varit en spännande period, och jag har redan nu insett att här drivs man av utmaningar och ständig utveckling.

Atea IT-arena

Inte nog med att jag har fått jobbat med ett spännande och utmanande projekt, jag har även haft en del sidoprojekt under loppets gång då jag bland annat har fått besöka flera lokala kontor och mötesplatser. I skrivande stund har jag precis kommit hem från en resa då jag besökte vår största IT-arena, i Göteborg. Det är ett event som anordnas på 17 orter dit 3 500 kunder är inbjudna för att inspireras av de senaste trenderna och den senaste tekniken inom it tillsammans. Det var en riktigt häftig upplevelse med spännande seminarier och trevliga och pratsamma kunder. Jag besökte eventet i syfte att prata med våra kunder om deras syn på Atea som leverantör.

De första tre månaderna

Mina första tid hade inte kunnat börja bättre. Jag har utmanats, inspirerats och lärt känna bolaget på djupet. Jag ser fram emot att ta mig an nya utmaningar under min fortsatta traineeperiod och utvecklas med alla kollegor.

Godbitar från min iPhone

Här ”står jag upp för miljön genom att sitta ner” under IT-arenan i vår tron Game of Phones – Ateas arbete för att uppmana fler att återvinna sin it-utrustning och bidra till ett hållbart samhälle.

Under IT-arenan i Stockholm fick jag inte bara chansen att prata med våra kunder utan även filma dem tillsammans med vår Programchef för WIG-arbetet Lovisa Stark.

Sveriges största IT-arena i Göteborg. Här imponerades jag av det pampiga välkomnandet av platschef Åsa Cederlund i stora kongresshallen.