2018-03-26

Kundmöten, avtal och veckoslut - i huvudet på en trainee

En fortsättning på temat händelserikt. Det är snabbt konstaterat att det har hänt mycket sedan mitt förra blogginlägg när jag slår en blick i min kalender.

Andreas Runér Analytiker eShop

Kortfattat har jag hunnit med att djupdyka i vårt hållbarhetsarbete, se vår verksamhet i Växjö (kundtjänst, lokalkontor samt logistik), projektleda ett anbud, göra en omfattande affärsanalys, kartlagt en process inom kundsamverkan/förvaltning och hålla jämna steg med vår VD under en vecka.

I dagsläget går stor del av min tid till en marknadsanalys och att följa hela kundprocessen tillsammans med en kundansvarig inom den privata sektorn.

I det här inlägget tänkte jag koncentrera till hur åtta timmar med en kundansvarig kan se ut.

Fredag 7:45

Uppladdningen inför dagens aktiviteter är i full gång när den inleds med en kaffe tillsammans med ett pratglatt gäng! Vi har faktiskt tre olika kaffemaskiner, så det går att välja vad man är sugen på eftersom de skiljer i smak.

8:00

De sista förberedelserna inför dagens kundmöten avklaras. Vi ska presentera Atea för en ny kund, hur kunden kan dra nytta av it som tjänst inklusive finansiering och slutligen gå igenom vårt häftiga erbjudande kallat Atea Smartphone. Atea Smartphone är en helhetspaketering och innebär exempelvis att om din iOS-enhet skulle gå i två delar efter du gjort en indy grab i halfpipen i de kanadensiska fjällen, så får du ett kostnadsfritt utbyte inom 24 timmar.

9:00

På plats hos kund och det uttrycks intresse för Atea Smartphone – kul! En tidsplan för nya inköp inom ett annat affärsområde planeras i kombination med hur det ska implementeras.

12:30

Dags för fika i Mall of Scandinavia med en tillverkare där en upphandling diskuteras och nya affärsmöjligheter undersöks. Det är ett givande möte som slutar med att upphandlingen kompletteras med ny information och nya framtida samarbeten sätts i rullning.

14:00

Nya kundmöten där nätverk som tjänst diskuteras utifrån att börja från ett blankt papper. Det skapar enorma möjligheter som Atea bland annat möter med expertisen från en it-arkitekt som utformar en målbild och samtidigt tar hänsyn till tekniken.

16:00

Dagen avslutas med att gå igenom ett nordiskt avtal som är på ingång från ytterligare en kund. Det har varit en spännande dag och helgen inleds med skön energi!