2018-02-20

Keep it up with vd-Kalle!

Mitt senaste blogginlägg var i oktober, och då hade jag varit trainee i knappt tre månader. Nu har det snart gått fyra månader sedan dess och att försöka få med allt spännande jag har gjort sedan dess kommer vara en utmaning, men jag ska försöka.

Jag har precis inlett min tredje modul APS (Atea Product Services) och det lovar gott för de kommande nio veckorna, för de första dagarna har gått med rasande fart. Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så är det för mig ett gott tecken när tiden går snabbt för det betyder att man trivs och har roligt på jobbet. Redan nu hart jag förstått att den här modulen är väldigt strukturerad och organiserad vilket är toppenbra. De tre första veckorna kommer fokus att ligga på att förstå avdelningen. Atea är ett stort bolag med flera olika avdelningar vilket kan vara förvirrande ibland. APS är en central del av Ateas erbjudande och därför känns det extra bra att vi får den här typen av introduktion där vi får chansen att träffa olika roller och nyckelpersoner som berättar om deras områden inom APS. Det här har för mig varit och är av stor vikt i förståelsen av vår verksamhet.

De senaste fyra månaderna

Så, om jag ska försöka summera vad som har hänt sedan sist så har jag upplevt allt från häftiga event såsom 48 timmar och Digitala Strategier, men också hunnit med en hel modul hos AIS (Atea Infrastructure Services) samt julfirande och inte minst – praktiserat en hel vecka hos vår VD Kalle. Det har varit en spännande period minst sagt!

Jag och en av de andra traineerna Adam

För att välja några av dessa saker så kan vi börja med mitt avslut på WIG-modulen – min första modul - så fick jag vara med och bidra till den nya säljchefsguiden. Det är en guide för alla säljchefer på Atea att tillgå för att få en ”best practice” och ett stöd för hanteringen av olika arbetsuppgifter. Ni må tro att det var en häftig upplevelse att få sitta på stora chefsmötet på Bosön och se att mitt arbete inkluderades i guiden. Det är enligt mig en av de häftigaste sakerna med Atea - att man som trainee får utrymme att ta egna initiativ i projekt och att de uppgifter man levererar faktiskt används i slutändan. När jag sedan klev över till min andra modul AIS (Atea Infrastructure Services) fick jag tillsammans med en av de andra traineerna Adam Johansson vara med och formulera uppdragsbeskrivningen för den nya rollen Product Manager. Vi fick ta stort eget ansvar vilket för mig var otroligt givande och lärorikt.

Stora chefsmötet: Niclas Torlén berättar om den nya säljchefsguiden där jag var med och arbetade fram sista delen, kundupplevelsen.
Här deltar jag på en ledningsmöte

En av de mest speciella sakerna som man får göra under sin tid som trainee hos Atea är att man får praktisera hos vår vd Kalle en hel vecka. Det innebar fullspäckat schema, tuffa utmaningar, trio-samtal, coachning, sena kvällar och en herrans massa lärdomar. Här kan jag inte hylla Atea och Kalle nog känner jag; att som trainee få rygga bolagets vd en hel vecka i dennes jobb – och inte vilken vd som helst heller utan en vd för ett bolag som Atea – tycker jag är en ren ynnest! Den här veckan gav mig nya insikter och lärdomar som jag kommer bära med mig i hela mitt kommande yrkesliv.

Kalle, Andreas och jag i en diskussion under Kalle-veckan (som vi traineer kallar det).
Under Kalle-veckan fick vi även besöka Affärsakademin på Bosön. En del av Ateas interna utvecklingsarbete för säljare.

Fyra månader kvar

Nu har jag bara fyra månader kvar som trainee och därmed två moduler: APS som jag inlett precis, följt av fjärde modulen som för min del blir Region Stockholm. Där mellan ska jag även hinna med en träningsresa till Malaga! Det är Ateas idrottsförening som anordnar den här resan där man får möjlighet att testa allt från kampsport till landsvägscykling. En grym möjlighet att träffa och umgås med kollegor från hela landet!

Jag är övertygad om att den här våren kommer fortsätta i höstens mönster och leverera nya utmaning och häftiga upplevelser! Jag är så taggad!