200254748-001_500px

Service och support AV/Video

Vi ger förebyggande service på dina villkor. Ett serviceavtal är en garanti för att din anläggning alltid är i bästa skick. Det är också en väg till förbättrad driftsekonomi.

Idag väljer allt fler av våra kunder att teckna service- och supportavtal med oss. Med ett serviceavtal försäkrar du dig som kund om den trygghet och kontinuitet som krävs för att arbetet skall fungera smidigt. Serviceavtal är ett bra sätt att skydda sig vid oönskade driftstopp. Konferensutrustning såsom videokonferens, data-/videoprojektor och dokumentkameror etc. blir allt viktigare verktyg i det vardagliga arbetet. Genom att teckna ett service- och supportavtal försäkrar du dig om att utrustningen finns tillgänglig när den behövs och att den är anpassad efter just din verksamhets behov.

Vi erbjuder flera olika nivåer av serviceåtaganden. Installationens utformning tillsammans med dina behov och önskemål, avgör vilken nivå du ska välja.

RAMAVTAL - Avropande kunder

Använd Atea för avrop av videokonferensutrustning kopplat till VHS-avtalet, Kammarkollegiet och Kommentus - både vid köp och tjänst.


Tillbaka

Kontakta oss

Vårt mål är att på ett effektivt sätt hantera supportärenden och leverera maximal kvalitet.

Tel från Sverige: 0200-33 00 40
Tel från utlandet: +46(0)10-110 32 59
E-post: support.avk@atea.se

Läs mer

AV-teknik

Videokonferens