Molntjänster

Med molntjänster får du tillgång till avancerade IT-tjänster mot en fast månadskostnad, alltid med senaste funktionalitet utan investeringar i hårdvara och licenser - låter det för bra för att vara sant?

Detta är fullt möjligt med molntjänster. Molntjänsterna levereras över internet från ett centralt driftcentra där flera bolag delar på en gemensam infrastruktur. Detta innebär inte bara mer effektivt utnyttjande av de tekniska och arbetsrelaterade resurserna utan innebär även mindre belastning på miljön till följd av mindre behov av hårdvara och energiförbrukning.

Stora som små bolag

Alla kan dra nytta av fördelarna oavsett om det är i syfte att få tillgång till ny funktionalitet, få kontroll över kostnaderna, öka tjänsternas tillgänglighet, slippa arbete med drift och underhåll, slippa licenshantering, undvika tunga investeringar som innebär belastning på likviditeten alternativt långa finansieringsavtal - eller kort och gott i syfte att spara pengar.

Tack vare tjänsternas skalbarhet betalar du inte heller för någon överkapacitet för servrar som klarar av mångdubbelt fler användare än vad ni har, eller än värre servrar som inte klarar av aktuell belastning. Här betalar ni istället för faktiskt utnyttjande även om ni är 100 användare av tjänsten under ena månaden och 150 användare under nästa.

  • Är det dags för Exchange-servern att uppgraderas eller bytas ut?
  • Får ni mycket skräppost som utgör risk för skadlig kod och tar användarnas tid?
  • Saknar ni en välfungerande backuplösning för era servrar och klienter?

Atea erbjuder molntjänster som en möjlig lösning på alla dessa problem samt tjänster för att täcka flera andra behov. Vårt mål är att alltid ta fram den lösning som är bäst för dig som kund, oavsett om detta innebär en traditionell infrastrukturlösning eller en molntjänst.


Tillbaka